JulköttbullarKöttbullar är för många en av julbordets viktigaste rätter. Och hemlagat är alltid godast! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:30-40 stycken Blanda först grädden med ströbrödet och låt svälla några minuter. Skala och finhacka löken. Bryn löken i lite smör så den mjuknar och låt svalna. Blanda sedan samma alla ingredienserna i en bunke och rör till en slät smet. Låt gärna smeten stå och vila en stund innan du hanterar den. Rulla till runda köttbullar och lägg på ett fat eller en skärbräda. Blöt gärna händerna så går det lättare att rulla bullarna. Stek köttbullarna i smör/ margarin i en rymlig stekpanna. Börja med att steka på medelhög temperatur och sänk sedan till låg värme och låt bullarna bli helt genomstekta. Tiden beror på storleken på bullarna. Men vid något lägre värme brukar det ta 5-10 minuter att genomsteka.
Redaktionens kommentar
Ja, det går att göra utan ägg, även om köttbullarna håller samman sämre då. Prova att låta smeten stå till sig lite så går den ofta lättare att forma.
Kommentar av
Rasmus
19 februari 2013
Blanda mjölken? Menar ni grädden?
Redaktionens kommentar
Ja, tack!
Kommentar av
Nell Ersson
14 december 2009
Varför skriver du inte ut recepten med utskriftvänlig skrift ? Dina julköttbullar har jag lagat och bjudit på. Samtliga mina kollegor gillade dem.
Redaktionens kommentar
Trevligt att du gillade dem! Vi ska se över sidornas utskriftsformat när vi får möjlighet.
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! BakabullarÄppelbullarIngenting går upp mot varma bullar... Baka äppelbullar och lyft fikat till oanade höjder! VegetarisktEnkel och god vego med fyllda grönsaker i ugnVegetariskt i ugn med massor av smak! Ost-och grönsaksfylld butternutpumpa är perfekt vintermat. Fika på trappanSolig fika på trappanDet är dags att plocka fram kakfatet i våningar och fylla med hembakade kakor av olika sorter. De mjuka kakorna har förstås hedersplatsen och bland dem är en riktig favorit den saftiga sockerkakan, som är bakad med mycket smör och är riktigt hållbar. Vill man inte baka när solen lyser är det förstås också perfekt att ladda frysen en molnig dag! I kakfatets topp hittar vi gärna syltkakor, om någon orkar efter att ha ätit tigerkaka förstås. Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
har en dotter som inte ska äta ägg kan marn bara utesluta det i receptet ovan.?